Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyebek: cikkek, blogok, képtárak... képes leírás - Szabás, varrás.tlap.hu
részletek »

Egyebek: cikkek, blogok, képtárak... - Szabás, varrás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szabas-varras.tlap.hu » Egyebek: cikkek, blogok, képtárak...
Keresés
Találatok száma - 6 db
Foltosdolgok

Foltosdolgok

"Szeretném Veletek megosztani a foltvarrás világában tett utazásaimat. Szeretnék témába vágó, érdekes írásokat, képeket, mintákat, technikákat bemutatni; a hónap blokkjában rendszeresen általam érdekesnek vélt blokkokat, applikációkat tervezek közzétenni, a galériában pedig eddig elkészült foltmunkáimat láthatjátok... Ha van véleményed, gondolatod, kérlek bátran fűzz megjegyzést a bejegyzéseimhez, vagy hagyj üzenetet a vendégkönyvben!..."

Mire jó a szabás-varrás?

Mire jó a szabás-varrás?

...Soha nem késő és soha nem túl korai belevágni valami új és érdekes, ráadásul roppant hasznos dologba. Új sorozatunk alkalmat ad arra, hogy tovább fejleszd kézügyességedet, eltanuld a legalapvetőbb szabás-varrással kapcsolatos praktikákat, és nem kell ezentúl minden lyukas zoknival anyukádhoz szaladni. Sőt, garantálom, hogy inkább neki marad majd tátva a szája, ha meglátja, milyen dolgokat tanultál meg itt, a varróiskola képzeletbeli padjaiban. Örömünkre szolgálna, ha minél többen vennétek részt alkalmainkon, s mi lenne könnyebb annál, mint ha az ember úgy tanulhat, hogy ki sem kell lépnie az ajtón, csupán annyit kell tennie, hogy leül a számítógép elé, rákattint a kívánt oldalra, és követi az újabbnál újabb utasításokat. Ráadásul nem kapsz osztályzatokat és senki nem fog a kezedre csapni, ha valamit véletlenül elrontasz...

Pasik és a varrás

Pasik és a varrás

"...A stabil partner hiányában igazoltan varrási nehézségekkel küzdő magányos férfiak rendszerint eldobják a lyukas zoknijukat, ahelyett, hogy renoválnák őket, és minden alkalmat megragadnak arra, hogy alkalmi nőismerőseik varrjanak rájuk. Mondjuk, amikor először viszi fel egy pasi az alkalmi kapcsolatát a cellájába, nem egészen biztos, hogy tetszést arat egy olyan dumával, hogy: "Na kicsim miután elmosogattál láss neki a varrnivaló gönceimnek!", mert a varrás annál intimebb dolog, mint, hogy elpazarolják holmi első pecós randevúra... ...Alap, hogy egy egyedülálló pasinak sokkal szerencsésebb még a csip-csup varrnivalóit is szakavatott kezekbe adnia. Ennek ellenére egyik magányos férfinek sem árt, ha tart otthon egy minimál varrószettet. A mini varrókészlet leginkább a hotelekben található, szappan és törölköző mellé helyezett két-három kisebb javításhoz elegendő fekete és fehér színű cérna, egy tű és egy ziherejsz összeállítású készlethez hasonlít."

Tipp, ötlet, jótanács

Tipp, ötlet, jótanács

"...Ha foltozunk, a foltozás helyéről a kirojtosodott fonalakat távolítsuk el, a lyukat vágjuk négyszögletesre és anyagát szegélyszerűen hajtsuk be. A foltot előbb vágjuk körül, majd belülről illesszük a lyukhoz. Előbb a lyuk, majd a folt széle mentén varrjuk körül... Könnyebb a cérnát a tűbe befűzni, ha a végét benedvesítjük, összesodorjuk. Hogy a fonal ne csússzon ki a tűből, kössünk csomót a végére. Ha dupla cérnával varrunk, mindegyik cérnát külön-külön csomózzuk..."

Tulipángyár, kalocsai mintás ruhák

Tulipángyár, kalocsai mintás ruhák

A Tulipángyár egy 100%-ban magyar tulajdonban lévő manufaktúra. Fő profilunk a kalocsai mintán alapuló ruházati termékek gyártása, nagy hangsúlyt fektetve a kézzel készített, hímzett darabokra. Meglévő minta és színválasztékunkat folyamatosan bővítjük a megrendelői igények, és divatirányzatok szerint, továbbá lehetőséget biztosítunk látogatóink számára, hogy egyedi elképzelésüket megvalósíthassák. A kalocsai stílus mára nem csupán design és stílusirányzat, hanem a hazai és nemzetközi divatvilág meghatározó motívuma. A megfelelő darab kiválóan kiegészíti bárki ruhatárát, ennek ellenére megőrzi egyediségét.

Varrás, varrógép

Varrás, varrógép

"...- Ha varrás közben öltéshiba fordul elő, elsősorban vizsgáljuk meg a cérna befűzését és ellenőrizzük a tű méretét, ill. beállítását. - Az anyagot ne húzzuk a gép nyomótalpa alatt. Csak könnyedén vezessük és hagyjuk, hogy a gép maga továbbítsa, különben a tű elhajolhat és beleütközhet a tűlemezbe, eltörhet. - Ha vékony és könnyű anyagot varrunk és a varrás közben ráncolódik, csökkentsük a varrótalp nyomását, rövidebb öltésekkel dolgozzunk, használjunk vékonyabb tűt. - Fontos szabály, hogy a cérnaszál megfeleljen a varrott anyagnak és géptű vastagságának. - Alapvető követelmény, hogy az alsó és a felső varrat azonos legyen a lehetőleg kisebb szálfeszesség mellett. A szálszakadásoknál elsősorban azt kell megnéznünk, hogy nincs-e túlságosan megfeszítve a felső szál. Az alsó szál feszességén azonban csak kivételes esetben változtassunk..."

Tuti menü