Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Foltvarrás képes leírás - Szabás, varrás.tlap.hu
részletek »

Foltvarrás - Szabás, varrás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szabas-varras.tlap.hu » Foltvarrás
Keresés
Találatok száma - 6 db
A foltvarrásról mindent

A foltvarrásról mindent

"...Szeretnénk továbbadni ismereteinket a foltvarrásról, hogy minél többen kapjanak kedvet ehhez a csodálatos kézimunkához. Nem oktatás a honlap célja, arra szerencsére már vannak tanfolyamok. Abban szeretnénk segíteni, hogy egy helyen megtaláld az ismereteket, tudnivalókat, ne kelljen keresgéléssel a drága időt tölteni, ahogy még mi kénytelenek voltunk ezt tenni. A menüpontok alatt, reméljük, megtalálod a számodra fontos és új információkat, ha mégsem, jelezd nekünk és megpróbáljuk mihamarabb pótolni. A honlap folyamatosan bővül, várjuk mindenki hozzászólását, ötletét, építő kritikáját! Természetesen szívesen vesszük, ha Te is közreadod ismereteidet, csak így lehet egy sokak számára értékes oldalt összehozni. Kérünk, küldd el nekünk ötleteidet, ne hidd, hogy "ezt már mindenki tudja", valakinek biztosan újdonság lesz. Ha csak egy embernek tudsz segíteni, már megérte fáradni kicsit. A honlap használata bárki számára ingyenes, csak regisztráció szükséges hozzá..."

Foltraforgók

Foltraforgók

"...Közös hobbink miatt találkoztunk, és találkozunk rendszeresen, azóta is. Keddenként együtt varrunk. Klubéletet élünk. Találkozásainknak egyetlen célja van, hogy miközben jól érezzük magunkat, a kezünk se pihenjen, és együtt alkossunk szeretetből, szeretettel..."

Foltvarrás rovatok

Foltvarrás rovatok

"...A patchwork jelentése: foltvarrás, foltmozaik, foltmunka. A technika neve is mutatja, hogy kisebb-nagyobb textil darabok összevarrásával készült alkotásokról van szó. Mostantól hétről-hétre a patchwork apró trükkjeivel, fogásaival ismerkedhetnek meg. Bemutatjuk hogyan kell blokkokat készíteni, és ezek felhasználásával izgalmas tárgyakat összeállítani, valamint a foltvarráshoz szükséges eszközöket és azok helyes használatát is..."

Foltvarró tanfolyam online

Foltvarró tanfolyam online

Az oldalon található cikkek között könnyedén rálelhetünk a foltvarrási leckékre. Az első ilyen lecke címe: Bevezetés a foltvarrásba. Nézzünk bele: "...Háromezer évvel ezelőtt már a görögök is jól ismerték a foltvarrást, de az alapok Kínából eredne. Amiért mégis Angliát tekintjük a mai értelemben vett foltmozaik-varrás hazájának, az az a tény, hogy textilgyártás megszervezése Angliában kezdődött. Angol és ír kivándorlók vitték magukkal a patchwork technikáját és szeretetét a tengerentúlra. Az első telepesek valóságos foltvarró mozgalmat indítottak el Amerikában. A foltmozaik varrása közösségi munkává vált, kialakultak a különböző stílusok is, amelyek mind a mai napig megmaradtak. A magyar, elsősorban erdélyi néprajz is említést tesz az elvásott vásznak foltonkénti összevarrásáról, de a ma ismert foltvarrás az Amerikába érkező telepesek munkái nyomán alakult ki. Messze, közép-nyugat, nyugat felé vándoroltak az Európából áthajózó telepesek. Kevés, de annál nagyobb becsben tartott holmijuk hamar elvásott,utánpótlás nem, vagy csak nehezen volt beszerezhető. Minden, még használható darabkát újra varrtak. Aztán a szükségből lassanként művészi szintű alkotások születtek..."

Mesetakaró

Mesetakaró

Egy kisgyermekes családban könnyen történnek balesetek a ruhákkal: kimoshatatlan pacák, helyrehozhatatlan szakadások csúfíthatják el az oly kedves darabokat. Nos, többé nem kell fájó szívvel a szemetesbe dobni a pólókat, bodykat - varrjunk inkább mesetakarót belőlük!... Hozzávalók: - kinőtt vagy tönkrement, mintás vagy egyszínű pólók és bodyk, - fehér termoanyag a kívánt méretben - tű, cérna Vágjuk ki a ruhadarabokból a mintákat, pl. a bodyk elején lévő kis figurákat. A pólók hátából pedig vágjunk négyzeteket, a lehető legnagyobb felületet hasznosítva...

Táska, takaró...

Táska, takaró...

"...Ezeket kell összesteppelni. Megvalósíthatod négyzethálósan, stiplingelve, bárhogy. Javaslom, hogy először steppelj, utána szabd méretre! Ha nagyon sietsz, mert gyorsan kell egy ajándos tasika, akkor készítheted steppelés nélkül is: A fedlap visszjára vasalj kétoldalas ragasztófóliát, húzd le a papírt, és vasald rá a bélésre. Megúszod a steppelést. A táskákat hol így, hol úgy készítem. Ha van táskamerevítőm, akkor azzal; tartást ad neki. Ha nincsen, akkor farmerrel, ha az sincs, akkor 2 réteg vetexet vasalok rá. Mindent egyszerre azért ne , mert akkor nem fogod tudni megvarrni a géppel!..."

Tuti menü