Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szabás, varrás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Szabás, varrás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: szabas-varras.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 113 db
4 órás tanfolyam

4 órás tanfolyam

"...Modern varrógépek segítségével kis gyakorlás után 2 óra alatt varrhatsz magadnak szoknyát 1000 Ft anyagárért. Egyedi ruhákat is kreálhatsz, ha az alapvető anyag, szabási és technikai ismeretek rendelkezésedre állnak... Kezdő háziasszonyoknak, kismamáknak, varrni kívánó hölgyeknek, uraknak ajánljuk, hogy az alapokat gyorsan elsajátítsák... Az élményprogramon csak a megrendelő és a varrást oktató vesz részt..."

A foltvarrásról mindent

A foltvarrásról mindent

"...Szeretnénk továbbadni ismereteinket a foltvarrásról, hogy minél többen kapjanak kedvet ehhez a csodálatos kézimunkához. Nem oktatás a honlap célja, arra szerencsére már vannak tanfolyamok. Abban szeretnénk segíteni, hogy egy helyen megtaláld az ismereteket, tudnivalókat, ne kelljen keresgéléssel a drága időt tölteni, ahogy még mi kénytelenek voltunk ezt tenni. A menüpontok alatt, reméljük, megtalálod a számodra fontos és új információkat, ha mégsem, jelezd nekünk és megpróbáljuk mihamarabb pótolni. A honlap folyamatosan bővül, várjuk mindenki hozzászólását, ötletét, építő kritikáját! Természetesen szívesen vesszük, ha Te is közreadod ismereteidet, csak így lehet egy sokak számára értékes oldalt összehozni. Kérünk, küldd el nekünk ötleteidet, ne hidd, hogy "ezt már mindenki tudja", valakinek biztosan újdonság lesz. Ha csak egy embernek tudsz segíteni, már megérte fáradni kicsit. A honlap használata bárki számára ingyenes, csak regisztráció szükséges hozzá..."

A tű története

A tű története

"...A varrótű őse az ár: az ős-kőkorban először a bőrt tövis, hegyes fa-, illetve csontszilánk segítségével kilyukasztották, s azután ezeken a lyukakon áthúzták az inakat vagy bőrszalagokat. Mindaddig, amíg a tűt nem kapcsolták össze a cérnával, a varrás igen nehéz munka volt. Az ember azonban hamarosan rájött, hogy milyen előnyös, ha a cérnát magára a tűre erősíti. Kezdetben csak begörbítették a tű végét, s ebbe a horogba erősítették a cérnát. Persze, rögtön gyorsabbá vált a varrás. Még kényelmesebb lett, ha a tűnek foka is volt. Már az ős-kőkor végén készítettek olyan csonttűt, amelynek fokába tűzkőszilánkkal fúrták a lyukat. Később rézből, bronzból majd vasból készítették a varrótűt..."

A varrás

A varrás

"...szövetdarabok összefoglalását végző művelet. Kiviteli módja szerint kézi és gép-V.-t különböztetünk meg. A kézi V.-hoz füles tűt (varrótűt) használnak, melybe a szövetdarabokat összefoglaló cérnát fűzik. Az összefoglalandó darabok, ha szilárd szegéllyel bírnak, szegélyöltéssel egymás mellé tűzhetők, különben egymásra lapítva, a következő öltésekkel varrhatók össze, u. m.: nagyoló öltéssel, melynek jellemzője, hogy a szövet fonákján jóval hosszabb; sorba szedett vagy sima öltéssel, amely alul-felül egyenlő hosszú; tűzőöltéssel, amelynél a varrócérna az alsó oldalon előre felé hosszú darabokon, a felső oldalon pedig visszafelé kurta darabokon halad; végre, ha két tűvel dolgoznak, a kettős tűzőöltéssel, melynek jellemzőjét a Varrógép 1. ábrájának kezdeti része láttatja..."

A varrás és a varrógép kialakulása

A varrás és a varrógép kialakulása

"...Régen a varrást kizárólag kézzel végezték. Erre a célra varrótűt és gyűszűt használtak. A tű kialakulása különböző korszakokban: őskorban csont- és kő-, később bronz-, vas-, majd acéltűt készítettek. Ma már a kézivarrást csak egyes különleges feladatok elvégzésénél használják, mivel a múlt században megszerkesztett varrógép a kézivarrást kiszorította. A varrógép feltalálásával kísérletezők először a kézivarrást akarták utánozni, és gépüket ezen az elven megszerkeszteni. 1755 táján kezdődtek ezek a kísérletek. Charles Weisenthal elsőnek találta fel a két végén hegyes tűt, középen elhelyezett nyílással. A másik kísérletező az angol Thomas Saint volt 1790-ben. Gépén előlyukasztot és kampós tűt használt. Ez a gép huroköltéssel varrt..."

A varrógép korai története

A varrógép korai története

"...A varrás - csonttű használatával - már az ember kőkorszaki színvonalán ismeretes technika volt. Az első tűk mamutagyarból és rénszarvasagancsból készültek, és fonal híján alighanem szőrmedarabok inakkal való összeerősítésére szolgáltak. A munkaigényes és lassú folyamat gépesítése kihívás volt az ipari forradalom idejében. Az angol C. F. Weisenhall már 1755-ben szabadalmat kért két heggyel ellátott tűjére, amelynek a foka középen volt. Érdekes módon az első igazi, láncöltéssel működő varrógépet T. Saint cipő és csizma varrására szánta 1790-ben. Ezt követően sokasodtak a találmányok, jobbára a kézi öltést utánzó módon vagy az akkor már gépesített kötőgép hurkolótechnikájának (horgas tűk) átvételével. E gépek már mind megoldották az öltésekkel együtt mozgó szövettovábbítást is, de a gyakorlatban nem váltak be. Számolni kellet? a kenyerüket féltő szabók ellenállásával is..."

A varrógép tömegtermelése

A varrógép tömegtermelése

"...A textilipar gépesítése és a gépek folyamatos fejlesztése azt eredményezte, hogy 1830-tól 1900-ig a szövőszékek 7-szer gyorsabbak lettek. A fejlődési folyamatban most a varrás bizonyult a leglassabbnak, de Balthasar Krems német harisnyakötő egy 1810-es találmánya, a láncöltéses varrógép nagymértékben segített ezen. Varrógépet először 1846-ban Elias Howe dobott a piacra, amivel a varrás ötször gyorsabb lett...A varrógépek gyártása hatalmas darabszámban folyt, amihez szerszámgépek kellettek. Ebből következik, hogy a varrógépek gyártása is lendített a szerszámgépgyártáson. 1870-ben Amerikában csak a Singer cég 465 ezer varrógépet gyártott..."

Adventi naptár készítése - A várakozás időszakára

Adventi naptár készítése - A várakozás időszakára

Adventi naptárat sokféle anyag felhasználásával készíthetünk. Legjobb, ha a maradék anyagokat használjuk fel, amik színben és vastagságban is megegyeznek. A mi naptárunk, bársony és flanel anyag felhasználásával készült. Készíthetjük magunknak, a családnak, de akár ajándékba is. A kis zsákokba rejtsünk el 1-1 apró csokit, cukorkát, magunk sütötte sütit, így nem csak Karácsonykor okozhatunk örömet a meglepetéssel, hanem minden nap Karácsonyig, ha kinyitják a kis zsákocskákat szeretteink.

Alkalmi ruha, felsőrész, terítők...

Alkalmi ruha, felsőrész, terítők...

"...Elkezdhetem összevarrni géppel előbb az alapra varrom óvatosan fel a hullámokat,0,5cm re a szélétől, aláhajtás nélkül. Csak azután állítom össze a ruha elejét és hátulját (előbb a mellbevarrást alakítom ki, majd a vállát varom össze, utána az oldalát, és végül beszegem a nyakát és karöltőt, alját felhajtom). A nyak kialakítása alapvetően négyzet szabású, de a közepét kézi varrással összeráncolom..."

Hirdetés
Babaerszény

Babaerszény

"Az erszény alapjában véve egy kb. 60 cm széles, másfél méter hosszú anyag, a két rövidebbik végén ívelt vonal mentén összevarrva. Elkészítése egyszerű, az első alkalommal körülbelül másfél-két órát igényel. A varrás legnehezebb része az ívelt vonal mentén készített franciavarrás... Az erszényt keresztben rugalmas, de szálirányban nem nyúló textilből jó készíteni. Nekünk bevált a sztreccsvászon (ballonvászon) és a polár. Készítik sima vászonból is, de akkor kicsit nagyobbra kell szabni. Nagyjából (beavatás előtt) 1,5-1,7 m hosszú, minimum 60 cm széles anyagra van szükség. A méretek a következő részben már beavatott anyagra értendőek..."

Barna Zoltán úri szabó és népművész

Barna Zoltán úri szabó és népművész

Hagyományos szabásvonal adja meg a magyaros ruhák jellegzetességét, kézimunkával készült paszományok és sújtások díszítik az ünnepi öltözetet. A klasszikus férfi öltöny, valamint frakk, szmoking, zsakett igényes kidolgozással méretre készülnek. A hölgyeknek változatos felsőrészekkel és igény szerint kialakított szoknyával vagy nadrággal szolgálunk. A nyakkendők hímzéssel vagy díszrojttal vannak ellátva. Külön rendelésre dísz zsinórövet is készítünk...

Barta Bt

Barta Bt

Családi vállalkozásunk Pécsett a Budai-vám melletti ipari zónában található. Fő tevékenységi köreink: méteráru, munkaruházat, munkavédelmi lábbelik, munkavédelmi eszközök, pólók kis és nagykereskedelme. Jelenleg két kiskereskedelmi és egy nagykereskedelmi egységünkben vásárolhatnak, de webáruházunkban is rövid határidővel kiszolgáljuk vásárlóinkat! Önnek csak regisztrálnia kell, és máris válogathat különböző termékeink közül. A bemutatott termékek mellett vállaljuk cégek, vállalatok egyedi munkaruhaigényeinek elkészítését, feliratozását, hímzését. Kategóriák: vászon, damaszt, szövet, selyem, töltőanyag, bélésanyag.

Bel-Rob Kft.

Bel-Rob Kft.

Cégünk 1990 óta foglalkozik Dürkopp Adler gépek javításával. Főleg Dürkopp Adler új és használt varrógépek eladásával, javításával, alkatrészellátásával foglalkozunk. Nemzetközi kapcsolatainknak köszönhetően más ipari varrógépek értékesítését, szervizelését, és alkatrészellátását is végezzük. A Bel-Rob Kft. továbbá foglalkozik új és utángyártott alkatrészek forgalmazásával. Telephelyünk ugyan Budapesten van, de az ország egész területén dolgozunk partnereinkkel.

Bell-Mode Bt.

Bell-Mode Bt.

A munkaruhagyártás előnyeit Törökné Kósa Zsuzsanna időben felfedezte, így a méretes szabóság mellett belevágott az új lehetőség kiaknázásába. Mivel a vállalkozó a végzett tanulóknak munkalehetőséget szeretett volna varrodájában biztosítani, és a megváltozott profil is több és modernebb gépet igényelt, 1992-ben egy pályázat megnyerése révén bővíteni tudta kisüzemét. 1993-ban az egyéni vállalkozás családi vállalkozássá alakult és a neve BELL-MODE BT lett... Vásárlóink köre a néhány főből álló kisvállalkozásoktól a nagyobb, 50-100 fős vállalatokig terjed. Hirdetéseinkkel azokat a vállalkozókat, illetve nagyobb cégek vezetőit célozzuk meg, akik igényesek és fontosnak tartják a minőséget. Az egy-két darabos megrendeléseket is szívesen elvállaljuk, ezeket általában a helybeli lakosok és víkendezők rendelik. Mivel a munkaruházati választékunk sokféle és színes, ezért megrendelőink is a legkülönbözőbb profillal foglalkozó vállalkozók ill. vállalatok. Néhány a sok közül: élelmiszerboltok, kereskedelmi egységek, épületgépészet, gipszkartonnal, tervezéssel foglalkozó vállalkozók, benzinkutak, építőipari, szeszipari, fémipari vállalatok, autószerelők, gépjavítók, takarítóvállalatok, stb.

Ben Tex kis- és nagykereskedés

Ben Tex kis- és nagykereskedés

Mai fő profilunk a ruházati kellékáru kis és nagykereskedelem teljes mértékben kielégíti a divatáru készítőket, varrodákat, viszonteladókat, és nem utolsó sorban a háztartásokat, amelyre a jövőben még nagyobb figyelmet szeretnénk fordítani. Nagykereskedelmi raktárunk Budapesten a XIII. Mór u. 16. szám alatt található parkolási lehetőséggel és kényelmes udvarias kiszolgálással várjuk kedves vevőinket. Kiskereskedelmi üzletünk szintén itt található, ahol háziasszonyok és varrónők válogathatnak kedvükre a rengeteg. termékből. Vidéki vevőinket postai utánvéttel történő szállítással is kiszolgáljuk.

BEO Bt

BEO Bt

Varrógép Kereskedés és Szervíz. Alapítva: 1993. HumanTex (Dél-Korea) Dolphin Duplex hímző-steppelő gépek képviselete. Unicorn (Dél-Korea, a Brother csoport tagja) és K-Chance (Taiwan) Ipari Varrógépek Képviselete.

Bernina

Bernina

"Gépeink az egész világon ismertek megbízhatóságukról, egyszerű kezelhetőségükről és teljesítményükről. A Bernina tartozékok és kiegészítők nagy választékával kreativitásának semmi sem szab többé határt...Számos előnyt nyújt, amely nagy különbséget jelent a varrás során! A BERNINA varrógépek különlegessége a számos újító funkció koncentrálása a gépekben a jobb varrás érdekében..."

Tuti menü