Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Varrjunk együtt! képes leírás - Szabás, varrás.tlap.hu
részletek »

Varrjunk együtt! - Szabás, varrás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szabas-varras.tlap.hu » Varrjunk együtt!
Keresés
Találatok száma - 9 db
Adventi naptár készítése - A várakozás időszakára

Adventi naptár készítése - A várakozás időszakára

Adventi naptárat sokféle anyag felhasználásával készíthetünk. Legjobb, ha a maradék anyagokat használjuk fel, amik színben és vastagságban is megegyeznek. A mi naptárunk, bársony és flanel anyag felhasználásával készült. Készíthetjük magunknak, a családnak, de akár ajándékba is. A kis zsákokba rejtsünk el 1-1 apró csokit, cukorkát, magunk sütötte sütit, így nem csak Karácsonykor okozhatunk örömet a meglepetéssel, hanem minden nap Karácsonyig, ha kinyitják a kis zsákocskákat szeretteink.

Alkalmi ruha, felsőrész, terítők...

Alkalmi ruha, felsőrész, terítők...

"...Elkezdhetem összevarrni géppel előbb az alapra varrom óvatosan fel a hullámokat,0,5cm re a szélétől, aláhajtás nélkül. Csak azután állítom össze a ruha elejét és hátulját (előbb a mellbevarrást alakítom ki, majd a vállát varom össze, utána az oldalát, és végül beszegem a nyakát és karöltőt, alját felhajtom). A nyak kialakítása alapvetően négyzet szabású, de a közepét kézi varrással összeráncolom..."

Babaerszény

Babaerszény

"Az erszény alapjában véve egy kb. 60 cm széles, másfél méter hosszú anyag, a két rövidebbik végén ívelt vonal mentén összevarrva. Elkészítése egyszerű, az első alkalommal körülbelül másfél-két órát igényel. A varrás legnehezebb része az ívelt vonal mentén készített franciavarrás... Az erszényt keresztben rugalmas, de szálirányban nem nyúló textilből jó készíteni. Nekünk bevált a sztreccsvászon (ballonvászon) és a polár. Készítik sima vászonból is, de akkor kicsit nagyobbra kell szabni. Nagyjából (beavatás előtt) 1,5-1,7 m hosszú, minimum 60 cm széles anyagra van szükség. A méretek a következő részben már beavatott anyagra értendőek..."

Hóember

Hóember

"...Nyomtassuk ki a hóember szabásmintájának az alkatrészeit. Hogy a szabásmintát könnyebben fel tudjuk rajzolni az anyagra, a szabásmintát másoljuk át egy vastagabb kartonpapírra, majd vágjuk ki. Az anyagot szabás előtt vasaljuk át, ne legyen gyűrött, majd a fonákoldalára helyezzük rá a szabásmintát. A hóember elejét és hátulját egyszer-egyszer, míg az aljarészét egyszer rajzoljuk fel az anyagra. Az aljarészen lévő jelölésnél az anyagot az olló hegyével csípjük be. A maradék narancssárga anyagból egyszer szabjuk ki a hóember orrát. A világoskék anyagból vágjunk le egy 5 cm-es részt, és a fülvédőt kétszer szabjuk ki belőle. A szabásminta tartalmazza a 0. 5 cm-es varrásszéleséget..."

Kötős kenguru

Kötős kenguru

"Erős pamutvászonból készítsük. A szükséges anyagmennyiség persze attól függ, mekkora hátlappal, milyen hosszú és széles pántokkal készítjük, de átlagos testalkattal (180-190 cm és 95 kg alatt) elegendő kb. 1.5-2 méter anyag. (Vásárlás előtt persze számoljuk ki pontosan.) Ha a hátlapot mintásra szeretnénk, vékony dekoratív anyagból elegendő 60 cm széles..."

Kutyaruha, sulibatyu...

Kutyaruha, sulibatyu...

...Az alap szabásminta bármilyen méretre könnyedén átalakítható. A fotón látható ruha anyaga műszőrme, de bármilyen más maradék anyagot is használhatunk. Ajánlatos béléssel ellátni. A méret változtatása: a mellékelt rajz alapján a szaggatott vonal mentén betoldható 1-1 cm, vagy szűkíthető is ugyanígy... Kinyomtatjuk a szabásmintát. Az 1. és 2. jelzésű mintát kivágás után az illesztőnyíl segítségével összeragasztjuk. Az anyagot a (rövidebb) szaggatott vonal mentén duplán hajtva szabjuk. A bélésanyagot is kiszabjuk, majd hozzávarrjuk a műszőrméhez. Természetesen a fonákjáról varrjuk össze, majd kifordítjuk...

Muszlin sál varrása

Muszlin sál varrása

Többféle színpompás muszlin anyagot vásároltam ősszel az egyik anyagboltban, amelyeket folyamatosan dolgozok fel, például muszlin sálat varrok belőlük. Íme egy újabb muszlin sál, ami nagyon hasonlít az előzőhöz, de mégsem olyan: a varrása egy kicsit tovább tart? Szegd be vékonyan, duplaszélesen a sál két, hosszabbik oldalát (2. kép) Hajtsd be egyszeresen és varrd le cikk cakkal a sál két rövidebb végét, így egyszerűbb lesz felvarrni majd a dísz zsinórt a sál végére Gombostűzd a végekre a bojtos zsinórt. (3. kép)

Ötletbörze

Ötletbörze

"Ide sűrítettük varrással, textillel kapcsolatos ötleteinket, amelyhez ingyen letölthető szabásminta is tartozik. Lehetnek ezek olyan apróságok, mint egy textil állat és olyan komoly feladatok, mint egy táska elkészítése. Minden ünnep előtt gondoskodunk friss ötletekről a lakás feldíszítésével és ajándékozással kapcsolatban. Lehetőséget biztosítunk, hogy látogatóink megismerhessék egymás ötleteit. A "Ti küldtétek" rovatban kizárólag a látogatóink által beküldött ötletek és leírások olvashatóak."

Verda-ingyenes szabásmintával

Verda-ingyenes szabásmintával

Szívesen varrnál magadnak vagy szeretteidnek egyedi tárgyakat, de csak kerülgeted otthon a varrógéped? Kreatív oldalunkon számtalan szabás-varrás ötlet vár, képes elkészítési útmutatóval, ingyenes szabásmintákkal, oktató videókkal, praktikákkal, hogy egy kis segítséget kapj a kezdéshez! Ne várj másra! Légy saját magad, varrónője!

Tuti menü